Machiajul și îngrijirea tenului tânăr

Scris in Tips & Tricks

22
Nov
ingrijirea-tenului-lectii-de-machiaj

Ce produse trebuie folosite în perioada adolescenței pentru a avea un ten cât mai sănătos?

Hello, beauty! Sunt Patriis Morenci, blogger Lecții de machiaj. Astăzi vreau sa discutăm despre un subiect interesant, pe care vreau să-l abordez de ceva vreme. Este vorba despre îngrijirea tenului tânăr. Te invit să citim împreună următoarele rânduri, iar dacă nu te regăsești în această categorie, dă mai departe articolul unei prietene sau chiar share, poate ajută pe cineva. Iar dacă ai ceva nelămuriri, scrie-mi și îți răspund cu drag!

First of all, îngrijirea tenului tău trebuie să fie pe primul loc. Cunosc multe fete care nu au avut grijă de tenul lor în adolescență, iar acum au acnee și încearcă din greu să scape de ea.

Pentru îngrijirea tenului, recomand în primul rând vizita la un dermatolog dacă suferi de orice tip de acnee, iar după diagnosticare, achiziționarea produselor recomande de acesta. Dacă tenul tău e perfect normal, fără coșuri, te sfătuiesc să ai grijă de el și să previi apariția coșurilor prin utilizarea corectă a produselor. Am ales să dezvolt 5 subiecte pe care eu le consider un MUST în îngrijirea tenului, pentru cele mai bune rezultate.

Curățarea

Curățarea este un pas important și indinspensabil în îngrijirea tenului. Curățarea se va face în funcție de tipul tău de ten și nevoile lui. Spre exemplu, când folosești loțiunea demachiantă, nu o aplica pe o dischetă și după ștergi tenul cu discheta, pentru că uneori nu ne dăm seama, iar această tehnică poate agasa tenul dacă discheta nu are destul produs pe ea. În schimb, încearcă să aplici loțiunea în palmă, după care masează-o pe față, îndepărtând cu grijă machiajul. După ce ai masat tenul, folosește câteva dischete îmbibate în apă călduță pentru a-l curăța. ATENȚIE, dacă ai șters tenul de toată loțiunea, iar dischetele încă mai au reziduri pe ele, repetă procesul, discheta trebuie să fie albă la final, atunci știi că tenul a fost curățat cum trebuie. Acest pas trebuie făcut atât seara, cât și dimineața. SĂ NU TE PUI LA SOMN NICIODATĂ CU MACHIAJ PE TEN!

Cleanser-ul poate fi folosit pentru a reîmprospăta și a curăța tenul de impurtități, nu este un pas obligatoriu, dar dacă simți nevoia, folosește-l  după loțiunea demachiantă.

Exolierea face și ea parte din curățare. Cei mai recomandați exfolianți pentru tenul tânăr sunt exfolianții enzimatici, așadar, folosește unul o dată pe săptămână, maxim de două ori.

Hidratarea

Un pas important este hidratatea tenului cu produse adecvate vârstei, spre exemplu o cremă light, destinată tipului tău de ten, un ser cu o concentrație mică de acid hialuronic, sau o mască hidratantă o dată pe săptămână sunt mai mult ca perfecte pentru un ten hidratat.

Crema pe care o utilizezi trebuie să fie neaparat hidratantă, de reținut că o cremă care este împotriva coșurilor nu îți va hidrata tenul, ba mai mult, vei avea parte de un ten deshidratat și în timp, sensibilizat.

Serul cu acid hialuronic trebuie să aibă o concetrație mică, indicat ar fi să îl folosești de câteva ori pe săptămână. Aplicarea lui se va face pe tenul umezit, înainte de crema hidratantă.

Micii inimici

În adolescență apariția coșurilor este foarte probabilă și tot ceea ce vrei este să scapi de ele. Recomandat ar fi ca atunci când un coș își face apariția, să folosești peste noapte o cremă sau ser împotriva coșurilor doar pe zona afectată.

Ca recomandari sunt serurile sau cremele cu acid salicilic, care pot fi folosite și pe punctele negre, acestea trebuie aplicate seara înainte de cremă. Serul cu niacinamidă se descurcă exemplar în uscarea coșurilor și estomparea petelor de pigmentație. De reținut că aceste creme și seruri pentru uscarea coșurilor nu au rol hidratant, ba chiar mai mult, pot usca și arde tenul dacă nu sunt folosite corect. De aceea recomand utilizarea lor seara, înainte de crema hidrantată, iar dimineața neapărat trebuie aplicată crema cu protecție solară

Avem nevoie de SPF la vârsta noastră?

DA! Obligatoriu și zilnic, SPF-ul nu trebuie să lipsească. Razele soarelui îmbătrânesc prematur pielea, iar acest lucru se va vedea în timp. Crema cu SPF este ultima care trebuie aplicată pe tenul tău în rutina zilnică.

Pot sa ma machiez? Poate apărea acnee de la machiaj?

Desigur, atâta timp cât respecți ceilalți pași, machiajul este permis la vârsta adolescenței. Curățat corect, machiajul nu îți va predispune tenul la acnee. Însă trebuie să alegi produse de calitate, mai ales pentru machiajul zilnic. Îți recomand un BB Cream, deoarece nu încarcă tenul. BB Cream-ul de la Forever52 din shop-ul nostru are si factor de protecție SPF50, perfect pentru a te machia zilnic. De asemenea, îți recomand să eviți texturile waterproof, acestea îți vor încărca tenul și machiajul va fi mai greu de dat jos la finalul zilei. Folosește mascara și un balsam de buze & you’re good to go!

Sper că te-am inspirat în a face alegerile corecte în materie de skincare si beauty la vârsta adolescenței, deoarece știu cum este să te lupți cu acnee din cauza neglijării tenului la pubertate. Nu uita, stresul, alimentația, schimbarea așternuturilor și programul de somn pot afecta calitatea tenului tău. Nu uita să bei apă, să-ți schimbi fața de pernă la câteva zile, să dormi măcar 7-8 ore pe noapte & eat your greens!

nu sunt comentarii

Comenteaza