5 lucruri esențiale pentru îngrijirea tenului în sezonul rece

Scris in Tips & Tricks

15
Nov
ingrijirea-tenului-lectii-de-machiaj

Hello, beauties! Oana Maria Popa aici, trainer și make-up artist în cadrul Școlii de machiaj Atelier Paris Timișoara. Astăzi vreau să discutăm despre un subiect foarte important, dedicat tuturor fetelor și femeilor care își doresc ca machiajul să arate impecabil pe ten. Da, este vorba de îngrijirea tenului, pe care poate și tu îl neglijezi, dar te asigur că după acest articol vei încerca să ai mult mai multă grijă de tenul tău, în special în această perioadă. Citește mai jos care sunt cele 5 lucruri esențiale pentru un ten cât mai sănătos!


1. Curățarea

Curățarea tenului începe de la prima dischetă demachiantă și se termină atunci când fața este uscată. Este important atunci când ne dorim un ten cât mai luminos, să curățăm zilnic impuritățile aflate pe acesta, chiar dacă în ziua respectivă nu am purtat machiaj. Fie că alegi să te demachiezi cu lapte demachiant, apă micelară sau gel, demachiază-l până când discheta rămâne albă, nu te baza pe cleanser, că va curăța el restul machiajului.

2. Exfolierea

După cum bine știm, exfolierea ajută să îndepărtăm celulele de piele moartă de pe față, dar și impuritățile. Este indicat să folosim exfolianți și gomaje din comerț, deoarece au fost testate înainte. Nu recomand sub nicio formă folosirea produselor precum zahăr, mălai sau bicarbonat de sodiu pe față, deoacere tenul poate fi iritat. Exfolierea tenului se face cu măsură, odată pe săptămână, cel mult de 2 ori. Deoarecere dacă exfoliem tenul prea des, distrugem stratul hidrolipidic, un strat care este compus din uleiurile naturale pe care tenul nostru le secretă prin pori, practic distrugem bariera de protecție a pielii și putem avea parte de o vulnerabilitate crescută, iriații, infecții. Exfolierea buzelor nu trebuie neglijată, de aceea vei găsii în shop-ul Lecții de machiaj un exfoliant de buze, produs care nu trebuie să lipsească din rutina de îngrijirea a buzelor!

3. Hidratarea

Hidratarea tenului trebuie adaptată după perioada în care ne aflăm, așadar, daca vara ai folosit o cremă pe bază de apă, fiind mult mai lejeră, iarna îți recomand o loțiune hidratantă special destinată tipului tău de ten. Pielea feței nu doar că trebuie hidratată, dar trebuie și hrănită. Avem nevoie de produse care să absorbă apa în piele, deoarece din cauza frigului și al vântului, tenul nostru se va usca mult mai rapid. Crema cu colagen BeautyDrugs are un conținut de peptide ridicat care portejează bariera naturală a pielii și ajută la menținerea elasticității. Iar pentru că nici buzele nu trebuie uitate, Lip Sleeping Mask este potrivită pentru o hidratare intensă și de lungă durată a buzelor tale. 

Nu vreau să neglijez zona ochiilor, fiind foarte importantă, chiar dacă nu ne dăm seama pe moment. Deoarece este o zonă mult mai sensibilă, avem nevoie de creme special concepute pentru ochi, mult mai grase și mult mai hidratante. Diferența se va vedea în timp. O cremă pe care eu o folosesc pe clientele mele este crema cu mucus de melc de la Beauty Drugs.

Pentru un plus de hidratare, recomand folosirea unei mășți o dată pe săptămână. Fie ca folosești o mască tip șervețel, sau tip gel, este un boost de hidratare de care tenul tău are nevoie în această perioadă. De asemenea, înainte să aplici masca, tenul trebuie să fie curățat, trebuie aplicat serul cu acid hialuronic inainte, iar după ce ai folosit masca, utilizează cremă hidratantă. În shop-ul nostru online găsești mai multe măști hidratante pe care le vei iubii în anotimpul rece!

P.S. Nu uita, hidratarea nu constă doar în cremele pe care le pui pe față, constă și în hidratarea zilnică cu lichide. Precum apă, ceaiuri, fresh-uri. Asigură-te că lichidele pe care le consumi nu sunt fierbinți, deoarece acestea nu îți vor hidrata pielea.

4. Acidul hialuronic

Acidul hialuronic se încadrează tot în partea de hidratare a pielii, dar sunt foarte multe lucruri de zis despre el, așa că am hotărât să-l trec ca lucru esențial pentru ten, nu opțional.

Ce este de fapt și cum îl folosim? Acidul hialuronic este o moleculă compusă în mare parte din zaharuri, care se găsește în mod normal în țesutul conjuctiv al organismului și în piele. El hidratează pielea și reține apa în țesuturi de până la de 10.000 de ori capacitatea sa. Nu are rol de exfoliere, are rol de hidratare. Așadar el nu trebuie clătit de pe față și este potrivit oricărui tip de ten. Aplicarea lui se face pe tenul umezit în prealabil cu apă termală, după care trebuie masat, iar după ce a intrat în piele neaparat trebuie folosită o cremă hidratantă. Poate fi folosit atât pe timpul zilei, cât și pe timpul nopții. De asemenea, este un produs care poate fi utilizat înainte de machiaj. Acidul hialuronic de la Beauty Drugs are o concentrație de 80% și este destinat oricărui tip de ten.

5. SPF 

Probabil ți se pare un paradox, SPF în timpul anotimpului rece când soarele nu își mai face deloc apariția. Acesta este un mit, pe care nu trebuie să-l credeți de niciun fel. Razele UVA și UVB sunt prezente chiar și într-o zi noroasă. 40% din radiațiile solare ajung pe suprafața pământului într-o zi de iarnă, cu nori. Așadar, pielea trebuie protejată cu un factor SPF30 sau SPF50 chiar și în această perioadă.

De asemenea, atunci când folosim sau urmăm un tratament cu acizi, precum acidul glicolic, acidul lactic etc. avem nevoie de mai multă protecție, doarece expunerea la razele UVB ne poate arde fața și pot apărea pete pigmentate pe suprafața ei, lucru pe care nu-l dorim. La fel și pentru tratamentele cu pastile fotosensibile precum anticoncepționalele.

Pe site-ul nostru vei găsi un BB Cream de la Forever 52, care conține SPF 50 și poate fi folosit și pentru expunerea la soare, dar și pentru acoperirea micilor imperfecțiuni,


Sper că acest articol ți-a fost de folos și că vei pune în aplicare aceste reguli în rutina ta de skincare. Dacă ai curiozități sau nelămuriri, te pot ajuta cu mare drag! Până la următorul articol, nu uita, bea multă apă, ferește-te de soare și oferă-i tenului tău toată dragostea de care are nevoie!

nu sunt comentarii

Comenteaza