Tutorial video – Cum să realizezi un machiaj smokey eyes în tehnica acuarelei

Scris in Tutoriale VIDEO

19
Jan


Hello! Sunt Amelia, formator al școlii Atelier Paris din Timișoara și makeup artist din 2013.

În acest tutorial am ales să realizez un machiaj smokey, pe bază de acuarelă. Am ales acuarela deoarece se întinde foarte bine, lucrezi ușor cu ea, greșelile îți sunt mai repede “iertate” (permițându-ți să le repari fără prea multe bătai de cap), iar machiajele sunt mai intense. Rămâi alături de mine și-ți voi explica pas cu pas cum poți realiza acasă un machiaj smokey simplu, curat și de efect. Bineînțeles, îți voi dezvălui și mici secrete din culisele makeup artiștilor, secrete pe care le-am adunat și eu de-a lungul acestor ani frumoși și colorați de muncă.

Încep prin a-ți spune că produsele folosite sunt marca Atelier Paris. Este brandul meu preferat! În ceea ce privește acuarelele (și în multe alte privințe), nu am întâlnit un alt brand care să le egaleze.

Primul pas este demachierea și curățarea tenului.  Aplicăm o bază în funcție de tenul modelului (în cazul meu, am folosit baza Eclat de la Atelier, o bază cu irizații și particule reflectorizante de lumină, potrivită pentru aproape toate tipurile de ten, exceptând tenul gras; oferă prospețime și luminozitate tenului), apoi am aplicat fond de ten FLW2Y Atelier Paris (acesta are pigment gălbui, ideal pentru tenul gălbui sau cu pistrui).
În zona cearcănelor am aplicat corector CAPC2 Atelier Paris (tapotezi ușor cu o pensulă sintetică de regulă, iei surplusul de anticearcăn rămas, cu o pensulă din păr natural sau cu un burețel), fixăm cu pudră pulbere translucentă PLMN. Atentie! Îți dau un tips! Una din marile probleme ale makeup artiștilor începători este strângerea anticearcănului sub ochi. Ți s-a întâmplat și ție, nu-i așa? Nu te îngrijora, nu ești singura!

În primul rând, trebuie să ai grijă la cantitatea de anticearcăn, dacă pui prea mult se va aduna. Când acest lucru se-ntâmplă, cum spuneam mai sus, poți folosi o pensulă din păr natural (care absoarbe foarte bine comparativ cu una sintetică) sau un burețel care te va ajuta să iei excesul. Un al doilea factor poate fi faptul că nu ai pudrat suficient. Pune suficientă pudră,dar sa fii atentă sa nici nu exagerezi,pentru ca vei accentu foarte mult liniile fine din jurul ochilor!

Pe pomeți am folosit blush pulbere Atelier PLE9P, iluminatorul deasupra blushului este Cinecitta, iar sculptarea am realizat-o cu nuanțe de maro mat pe care le poți găsi în multe palate (T22, de exemplu).

Următorul pas este conturarea sprâncenelor. Poți face sprâncenele și la finalul machiajului, e decizia ta. Mie îmi place să le conturez la început pentru că îmi delimitez mult mai bine aria ce o voi acoperi cu farduri ulterior. Am folosit paleta de sprâncene TE10, nuanța de gri combinata cu cea maro, deoarece modelul meu are părul șaten cu pigment gri. Tips! Paleta poate fi folosita uscată sau cu pensula de sprâncene umezită (dacă vrei un efect mai intens).

Trecem la zona ochilor, partea mea preferată! Începem cu aplicarea acuarelei: ivory (F11) în colțul interior și arcadă, iar maro pe volumul ochilor până spre exterior. Cu ce ne rămâne pe pensulă tragem semiumbra pe arcadă. În colțul interior am aplicat Cinecitta 66, pe arcadă am folosit pastel PL05 (are irizații bej-roze), apoi prin combinarea de nuanțe din paletele T13 și T16 am fixat culoarea pe pleoapă.

Vișiniul l-am pus pe volum, ultima nuanță din paletă am folosit-o pentru a închide smokey-ul, iar trecerea dintre Cinecitta și valoarea închisă am realizat-o prin mișcări scurte de tapotare (ideale sunt pensulele plate) cu valorile intermediare din palete (a doua, respectiv a treia).

Linia genelor inferioare am conturat-o cu fardul cremos Atelier ESCAU, pe care l-am fixat cu ajutorul paletei T17 și T13 (primele două nuanțe din T17 le-am folosit pentru a face trecerea spre piele, iar nuanțele închise din T13 pentru a-mi fixa umbra). Un alt tips! Paleta T17 este magnifică! O poți folosi în toate combinațiile de culori, iar prima valoare din T17 te ajută să realizezi o trecere frumoasă între culori, indiferent de nuanța folosită).
Pe conjunctivă am folosit eyeliner negru Atelier ENW, pe care l-am fixat cu ultima nuanță din T02. Ca un ultim “touch” am ales să tapotez pe volum PP27 Vinyl (te sfătuiesc să-l încerci, eu îl ador!).
Ultimul pas este conturarea buzelor.

Am folosit creionul Cascade of Colours 317, fixat apoi cu Paleta 17 Atelier. Una din regulile de bază în machiaj este că dacă pui accentul pe ochi, buzele trebuie să fie nude. Știu, am încălcat-o! Da, avem voie să încălcăm aceste reguli, trebuie să țineți cont și de ceea ce își dorește clienta, de eveniment, de vestimentație etc. Regulile sunt făcute pentru a fi încălcate, dar pentru a le încălca, trebuie să le cunoaștem întâi și întâi.

Dacă ți-a plăcut acest machiaj sau dacă ai întrebări legat de realizarea lui, te invit să ne lași un comentariu la această postare și îți voi răspunde personal .

Vă pup!

10 comentarii

andreea says:

super amy in actiune!
imaginile vorbesc de la sine.
perfect smokey

Minzat Ramona says:

Foarte bine prezentat machiajul!

Andreea Cristina says:

A cam sărit din pasi in acest video..după ce a aplicat negru,in următoarea secvență deja avea si alte culori.În rest,e superb!Felicitări!

Anamaria says:

Foarte frumos <3 multumim :-*

Anca Manea says:

Buna Amelia!

Imi place foarte mult machiajul realizat de tine si datorita acestui fapt, am intrat pe produsele folosite de tine (care mi-au starnit interesul) si am desscoperit ca acuarelele nu apar pe site (nici la cautare, nici in catalogul de produse, ci doar daca deschid link-ul din descrierea de mai sus). De asemenea, nu apar culorile la toate …cum putem sti ce culoare sa comandam (codurile nu ne ajuta…macar sa fi vazut numele, descrierea culorii, ceva…).
Oricum, felicitari pt machiajul realizat! De-abia astept sa-mi comand si eu cateva acuarele si cateva eyeliner gel waterproof cu care sa realizez machiaje cat mai creative si indraznete :)
Spor!
Anca

Marina says:

Superb abia astept sal incerc

Simona says:

Foarte frumos machiajul! Multumim pt tips uri :-*

LOREDANA says:

multumesc pentru tot , a fost interesant , sigur voi incerca sa realizez si eu un astfel de tip de machiaj !!

Denisa says:

Multumim pentru filmulete!
Foarte finut este realizat machiajul! Asteptam noi si noi informatii ❤️

Carmen says:

Un machiaj superb!

Comenteaza