Linia de tus | Oxana Novacovici

Scris in HOW TO, Makeup NEWS, Tips & Tricks

22
Jun
Linia de tus

Salut! Oxana Novacovici sunt.

Linia de tus este un element al machiajului care poate schimba complet look-ul creat! Ii poate conferi privirii o eleganta deosebita, senzualitate si poate evidentia frumos forma ochiului.
Pentru a fi realizata corect, in trasarea liniei de tus trebuie sa tinem cont de forma ochilor si de alte trasaturi si elemente foarte importante, ca de exemplu, inaltimea pleoapei, distanta dintre ochi.

Produse cu care se traseaza linia de tus

Creionul. Datorita texturii si formei sale, creionul este unul din cele mai utilizate instrumente. Este mai usor de corectat si e cel mai bun pentru cei care inca nu au suficiente abilitati de a folosi eyelinerul lichid. Greselile la realizarea liniei pot fi oricand mascate cu ajutorul fardurilor sau poate fi mai usor de sters. Este foarte important ca acesta sa fie bine ascutit pentru a obtine un contur cat mai precis. 

Eyeliner-ul lichid. Produsul poate avea textura cremoasă cu densitate diferita. Daca e prea fluid poate sa pateze, asa ca alegerea ta trebuie sa ramana la un contur cu o structura mai plastica.

Eyeliner-ul gel. Este un produs care odată uscat ne asigură o linie de tus extrem de rezistenta (waterproof). Nu isi pierde din forma in conditii nefavorabile (exemplu: caldura, lacrimi, piele mai moale a pleoapei, arcada cazuta, transpiratie). Se lucreaza cu grija, iar modelul/ clientul trebuie sa nu deschida foarte tare ochii, altfel se poate imprima pe arcada si se sterge extrem de greu.

Linia de tus in functie de forma ochiului

Ochii rotunzi. Linia de tus nu se incepe niciodata de pe mijlocul ochiului sau de pe punctul cel mai inalt al pleoapei mobile, pentru ca de cele mai dese ori linia de tus va fi mai groasa si va obtine o rotunjire a ochiului si o micsorare vizuala a pleoapei mobile.

Ochii asimetrici. Nu se contureaza cu linie de tus ochiul, ci se completeaza spatiul dintre gene cu un eyeliner waterproof (pe conjunctiva pleoapei mobile superioare), pentru ca scoate si mai mult in evidenta asimetriile si diferentele, linia de tus acentuand forma ochilor.

Distanta mica dintre ochi. Nu se traseaza linia de tus din coltul interior al ochiului, fiindca localizeaza foarte mult pozitia ochiului in globul ocular, adancind şi accentuand distanta mica dintre ei. In schimb, la coltul exterior se recomanda, in masura posibilitatilor sa se depaseasca coltul ochiului, alungind şi marind vizual ochii.

Distanta mare dintre ochi. Se poate continua linia de tus destul de mult din coltul interior spre nas, vizual micsorand distanta dintre ochi. Se recomanda ca linia de tus sa nu depaseasca conturul ochiului.

Ochiul cu multe pliuri pe pleoapa mobilă (ten matur). Este recomandat sa nu se traseze linia de tuş decat maxim la baza genelor. Culorile recomandate sunt albastru inchis si maro inchis, mai putin negru.

Recomandari

  • Linia de tus se traseaza atunci cand modelul/clientul are ochii intredeschisi, cu privirea in jos, tocmai pentru a evita obtinerea denivelarilor.
  • Linia de tus se traseaza pana la coltul ochiului, apoi linia de jos se marcheaza cu ochii deschisi.
  • Important este ca linia sa arate bine atunci cand persoana are ochii deschisi, nu cand privirea este in jos sau ochii sunt inchisi.
  • Pentru a realiza o linie de tus mai groasa sau mai lata, aceasta nu se face dintr-o singura miscare, ci pas cu pas, adaugand grosime acolo unde este necesar, dupa care (daca este cazul) se continua spre interior.
  • Pentru un machiaj de vara se recomanda o linie de tuş colorata, complementara culorii ochilor si tinand cont de pigmentatia pielii.

Eyeliner quote

 

Cu drag,
Oxana Novacovici.

12 comentarii

Scurtu Adina / 23.06.2017 16:36

Foarte interesant articolul!

Oxana Novacovici / 26.06.2017 13:59

Buna, Adina! Ne bucuram ca ti-a placut articolul nostru!
O zi frumoasa!

julia buliga / 18.01.2019 14:39

Multumim Oxana pt sfaturile tale de mare ajutor

Oxana Novacovici / 25.01.2019 17:25

Buna! Ne bucuram ca iti este de ajutor articolul! Un sfarsit de saptamana frumos!

Ludmila / 21.01.2019 14:08

Foarte util, mulțumesc mult!!!

Oxana Novacovici / 25.01.2019 17:24

Buna, Ludmila! Ne bucuram ca iti este de ajutor articolul! Un sfarsit de saptamana frumos!

Ionela / 21.01.2019 17:43

Doamne ești atât de buna în.ceea ce faci Oxana, încât cuvintele sunt de prisos, îmi doresc foarte mult să te întâlnesc, multă sănătate și bucurii alături de echipa ta minunată!

Oxana Novacovici / 25.01.2019 17:23

Buna, Ionela! Iti multumim mult pentru cuvintele tale! Acelasi lucru iti dorim si noi! Sa ai un sfarsit de saptamana frumos!

Alexa T. Sz / 06.03.2019 13:40

<3 un articol tare util !

Oxana Novacovici / 12.03.2019 14:10

Buna, Alexa! Ne bucuram ca iti este util!

Luisa BURUIANA / 20.03.2019 09:32

Multumesc din suflet pentru pretioasele informatii !

Luisa BURUIANA / 24.03.2019 23:28

Multumim din suflet!

Comenteaza