Cum sa cureti corect pensulele de machiaj

Scris in HOW TO, Tips & Tricks

17
Mar
pensula

Calitatea pensulelor de machiaj, impreuna cu arta, creativitate si produse profesionale de make-up, sunt foarte importante in atingerea unui look impecabil. Iar pentru a pastra pensulele in cea mai buna conditie, este indicata o rutina zilnica pentru curatarea si dezinfectarea lor.

  • Curatarea si dezinfectarea in timpul folosirii:

222

Dupa fiecare utilizare a pensulei este recomandat sa o stergi usor pentru a elimina excesul de produs.
Pulverizeaza solutie de curatat  pe un servetel de hartie si sterge pensula pentru a o dezinfecta si a o curata. Asigura-te ca tot produsul a fost eliminat din perii pentru a evita amestecarea lui cu alte nuante la urmatoarea utilizare. Pentru perii incarcati de pigment, pune demachiant lichid intr-un bol sau pahar de hartie, apoi poti introduce pensula si invarti in cerc pentru a o curata. Foloseste un servetel care sa absoarba lichidul din pensula si las-o la urcat pe un prosop de hartie. Datorita faptului ca demachiantul contine alcool, pensula se va usca rapid si va fi gata pentru urmatoarea utilizatare.

333

 

  • Curatarea si dezinfectarea la sfarsitul zilei:

444Curatarea pensulei cu sapun special pastreaza parul hidratat, moale si mentine produsele pulbere in timpul realizarii machiajului. In primul rand, trebuie sa uzi pensula cu apa calduta si sa o freci de sapunul de curatat. Asigura-te ca miscarea ta este una usoara, pentru a nu schimba forma periilor. De asemenea, poti curata pensula in mana cu miscari circulare, dupa ce ai folosit sapun. Stoarce periile de excesul de sapun, apoi clateste cu apa calda. Remodeleaza periile cu degetele pentru a le da forma initiala si aseaza pensula pe o suprafata plata, peste un prosop de hartie. Nu aseza pensula in picioare, deoarece apa va ajunge in maner, iar din cauza ruginii, adezivul se va deteriora. Dupa aproximativ sase-opt ore, peria va fi uscata si gata de folosit pentru urmatorul make-up.

555 (1)*Tip: Pentru pensulele cu mult pigment si produs la baza periilor, foloseste putin ulei de masline sau de migdale pentru a trage in jos excesul de produs inainte de spalare.

nu sunt comentarii

Comenteaza