Cum să faci trecerea de la produsele de iarnă, la cele de vară

Scris in HOW TO, Tips & Tricks

02
May
Produse_in_functie_de_sezon_LDM

Salut! Codruța Maria sunt, makeup & brow artist Lecții de machiaj.

În articolul de astăzi îți voi povesti puțin despre produsele sezoniere. Știm bine că iarna, tenul nostru este afectat din cauza temperaturilor scăzute, așadar avem nevoie de produse hidratante. Cu toate că pe timpul iernii cerul nu este la fel de senin precum în lunile de vară, nu este cazul să renunți la crema cu factor de protecție solară.

Razele UVB reprezintă 5 % dintre radiațiile UV care ajung pe pământ și nu pătrund prin nori. Spre deosebire de acestea, razele UVA reprezintă 95 % dintre radiațiile UV și pătrund prin nori, sticlă și epidermă. Odată cu venirea primăverii este timpul să schimbăm produsele, trecând treptat la cele de vară, excepție fiind crema cu factor de protecție solară.

Multe dintre cliente îmi spun că nu pot folosi cremă pe timpul verii, din cauza excesului de sebum. Mereu încerc să le explic că excesul de sebum este cauzat de lipsa hidratării și le sfătuiesc să folosească ser cu acid hialuronic, urmat de cremă cu factor de protecție solară. Acestea sunt recomandate tuturor tipurilor de ten, inclusiv celui gras cu exces de sebum. Serul se absoarbe rapid în piele, hidratează intens și nu lasă peliculă grasă pe ten, iar crema cu SPF te protejează de razele ultraviolete ale soarelui. Perfect pentru vară, nu?

Eu folosesc și recomand serurile cu acid hialuronic de la Paese și Beauty Drugs.

Am început articolul cu produsele pentru skin care pentru că primul pas către un machiaj reușit este un ten bine îngrijit și hidratat zilnic.

Dacă ești o persoană care poartă zilnic machiaj și folosești fond de ten, îți recomand ca acesta să fie pe bază de apa sau sa îl înlocuiești cu un BB cream, cum ar fi cel de la Lioele, peste care poți aplica produse cremoase de strobe si contour. Fondurile de ten pe bază de silicon sunt de evitat pentru purtarea zilnică. Siliconul blochează porii, încarcă tenul și se demachiază greu, cu atât mai mult pe temperaturile crescute ale verii.

Alege o pudră liberă, translucidă, cu care să fixezi machiajul tenului. Acestea sunt ușor de purtat și nu încarcă tenul.

Am ajuns și la subiectul meu preferat: sprâncenele. Dacă pentru ten îmi plac produsele pe bază de apă, pentru sprâncene aleg gelurile waterproof. De ce? Pentru că sprâncenele transpiră mai mult comparativ cu restul tenului și astfel sunt sigură că machiajul lor o să reziste caniculei din timpul verii.

Completează lookul cu o mascara waterproof, and that’s it! Ready to slay the day!

nu sunt comentarii

Comenteaza