8 produse pentru stilizarea sprâncenelor

Scris in Tips & Tricks

30
Aug
LDM_Brows_banner_blog

Salut! Numele meu este Codruța Maria și sunt makeup & brow artist la Lecții de machiaj. În articolul de astăzi o să îți povestesc puțin despre pasiunea mea pentru sprâncene.

În urmă cu aproximativ trei ani m-am hotărât că este momentul să îmi urmez pasiunea și să investesc  în ceea ce îmi place cu adevarat să fac. Astfel,  am decis să urmez cursul de bază în cadrul școlii Atelier Paris Timișoara, după care am participat la cursuri de perfecționare și masterclass-uri în domeniul beauty.

Vedeam pe zi ce trecea că îmi îmbunătățeam tehnica de machiaj, tenul arăta mai bine, estomparea fardurilor pe pleoape devenea mai bună, dar sprâncenele niciodată nu mă mulțumeau. Vedeam că ceva este în neregulă și nu știam ce, iar asta mă frustra. Îmi doream să urmez un curs de stilizare sprâncene doar pentru a învăța cum să le machiez mai bine. Nu am avut niciodată curiozitatea să învăț să pensez și să vopsesc sprâncene, imi doream să exersez asta la curs strict pentru a mă ajuta în machiaj.

Astrele s-au aliniat în așa fel încât colega mea, Oana Maria Popa, s-a hotărât să organizeze cursul „All About Brows”, la care m-am înscris prima. În cadrul cursului m-am îndrăgostit de stilizarea sprâncenelor, de modul în care acestea pot schimba întreaga fizionomie doar prin corectarea formei și intensificarea discretă a culorii.

În timpul cursului mi-am dat seama că vreau să fac asta și pe viitor, drept urmare, serviciul de stilizare sprâncene face parte din activitățile mele din prezent.

Cum mereu fac tot posibilul ca sprâncenele să arate bine în machiaj, mă fascinează să caut și să testez produsele potrivite, care să mă ajute să ajung la rezultatul dorit.

Îți voi lăsa mai jos produsele care nu îmi lipsesc niciodată din kit și cum îmi place să le aplic. Poate o să te ajute la machiajul tău sau al clientelor și poate te inspiră.

Fardurile de sprâncene. Îmi place să le folosesc uscate atunci când îmi doresc să obțin un rezultat natural, când am nevoie doar de o conturare sau umplere soft a sprâncenelor.  Când vreau să desenez fire subțiri, este suficient să umezesc pensula cu apă sau spray de fixare, după care să aplic cu ajutorul acesteia o cantitate mică de fard. Recomandarea mea pentru produsele prăfoase:

  1. Paletele Atelier Paris TE10 și TE30
  2. Fardurile cake Illamasqua
  3. Paleta Forever 52 (în curând în shop-ul lectiidemachiaj.com)

Gelurile de sprâncene.  Le recomand pe timpul verii, atunci când tenul transpiră și ai nevoie de o rezistență crescută a machiajului. Acestea sunt waterproof, foarte pigmentate și cu o textură cremoasă, ușor de folosit. Datorita concentrației de pigment acestea se folosesc și atunci când trebuie să acoperi și să corectezi sprâncenele tatuate incorect. Gelurile pe care le folosesc eu sunt:

  1. Gel sprâncene Illamasqua
  2. Gel sprâncene Brow Me Cupio

Creioanele de sprâncene. Pentru machiajul purtabil pe timpul zilei, produsul perfect este creionul de sprâncene. Este ușor și rapid de folosit, perfect pentru diminețile în care preferi să bei relaxată o cafea planificând task-urile zilei, să aplici un machiaj light și să nu pierzi timpul cu un full face makeup.

  1. Le prefer pe cele de la Nastelle, care au atașată și o mică periuță pe capac.

Mascara de sprâncene. Acestea sunt de două feluri, din punct de vedere cromatic: transparente și colorate. Sunt simplu de folosit, le poți aplica după ce ai terminat machiajul sprâncenelor, de exemplu încearcă o nuanță mai deschisă atunci când dorești să le deschizi la culoare sau transparent când vrei doar să aranjezi firele și să oferi o formă curată sprâncenelor. Dacă ești norocoasă și ai sprâncenele cu o formă naturală armonioasă, este suficient să folosești doar mascara transparent, pentru a aranja firele.  Produsele care îmi plac mie sunt:

  1. Mascara transparent pentru sprâncene Illamasqua
  2. Gel pentru fixare sprâncene Atelier Paris

Este foarte important să o acordăm o atenție specială sprâncenelor, acestea sunt cele mai intense pe chipul nostru, iar dacă nu suntem atente, putem cu ușurință să influențăm negativ mimica feței. Ele trebuie să fie în armonie cu trăsăturile noastre, de aceea recomandat este să cerem ajutorul unui specialist pentru stilizarea lor.

nu sunt comentarii

Comenteaza