Machiajul Smokey

Scris in Makeup NEWS

08
Oct
machiaj smokey pe visiniu

Cine nu a auzit sau nu şi-a dorit măcar o dată un machiaj de tip Smokey? Acest machiaj este un tip de machiaj uşor de realizat, dar în acelaşi timp este seducător şi pune foarte frumos ochii în evidenţă. Este prezent de secole, cel mai cunoscut fiind de pe vremea Cleopatrei – un smokey albastru cu linie de tuş dramatică pe care cu toţii l-am văzut ilustrat în filme.

În funcţie de trendurile sociale, aspectul acestuia s-a schimbat de la o perioadă la alta, însă ce e sigur este că e un machiaj la care apelăm mereu şi pe care îl putem reinventa.

Generic, machiajul smokey este un machiaj fumuriu, realizat în culori de negru, gri şi maro, dar aceste reguli nu mai sunt respectate de ceva timp şi putem folosi orice schemă de culori atâta timp cât creăm adâncime. Îl putem realiza pe baza a multor texturi, în funcţie de intensitatea şi efectul dorite.

Înainte de a începe orice machiaj este nevoie de un primer, o baza rezistentă care să ne menţină machiajul intact. Dacă nu aveţi aşa ceva acasă, merită să investiţi în una de calitate. Pentru a evita să murdăriţi machiajul fetei, în special dacă folosiţi culori foarte închise, este mai bine să începeţi cu machiajul ochilor.

Putem realiza machiajul direct pe acea bază, dar există câteva produse pe care le putem folosi pentru a intensifica efectul dorit. Astfel, putem folosi creionul dermatograf, acuarela, farduri cremoase sau eyeliner gel. În funcţie de ce textură alegem, smokey-ul nostru va fi uşor diferit.

Dacă folosim creionul, vom obţine un machiaj smokey finuţ, purtabil chiar şi pe timpul zilei. Acuarela da o intensitate foarte mare deoarece dublează culoarea fardului. Fardurile cremoase ne dau posibilitatea să creăm atât un machiaj finuţ, cât şi unul mai intens, depinzând de ce vrem să obţinem. Eyeliner-ul gel are o textură compactă şi mată, iar noi vom avea cel mai intens şi durabil machiaj fumuriu.

Acest tip de machiaj este cel mai potrivit persoanelor care au ochii rotunzi şi voluminoşi (deoarece corectează ochiul), însă se poate adapta şi celorlalte tipuri de ochi şi arată minunat. Clasicul smokey se defineşte printr-un degrade pe orizontală, ceea ce înseamnă că vom avea cea mai închisă culoare la baza genelor şi cea mai deschisă sub sprânceană.

Dacă avem ochii apropiaţi (distanţa dintre ochi este mai mică decât lungimea ochiului), atunci este bine să folosim o culoare mai deschisă în colţul interior, pentru a depărta vizual ochii. În cazul în care îi avem depărtaţi (distanţa dintre ochi este mai mare decât lungimea ochiului), atunci putem avea culoare închisă inclusiv în colţul interior pentru a îi apropia vizual. Dacă aveţi ochii adânciţi, e bine să evitaţi să ajungă culoarea închisă în pliu, deoarece îi veţi adânci şi mai tare. Pentru ochii mici nu este cel mai potrivit machiaj pentru că, folosind culori închise şi mate, îi micşorăm. Dar dacă totuşi îl realizaţi, folosiţi texturi satinate care să dea volum şi alungiţi machiajul, pentru a mări.

Indiferent de textura pe care o veţi alege, machiajul de tip smokey eyes se realizează foarte uşor, urmând câţiva paşi simpli:

  1. Folosim un fard deschis la culoare (mat sau satinat) sub sprânceană și în colțul interior (în funcție de poziția ochilor).farddeschis
  2. Alegem fardul în culoarea în care ne dorim machiajul şi îl punem pe toată suprafaţa pleoapei mobile, iar apoi cu o pensulă de blending (pensula de ochi, rotundă şi pufoasă), prin mişcări circulare, estompăm fardul în pliu pentru a obţine culoarea de trecere. Dacă aţi ales ceva colorat, atunci este bine ca la baza genelor să adăugaţi fard negru şi să îl estompati în culoarea de bază pentru a crea volum şi adâncime.

fard inchis

3. Prelucrăm pleoapa mobilă de jos: folosim fard închis la baza genelor, iar apoi estompăm marginile.

jos

4. Dacă nu avem ochii mici, atunci putem utiliza tuș gel rezistent la apă pe conjunctivă pentru a da profunzime privirii,ca în imaginea de mai jos.

conjunctiva

Dacă doriți, puteți să vă jucați și să folosiți tuș colorat pentru un efect deosebit. De asemenea, puteți trasa o linie de tuș și la baza pleoapei mobile de sus, iar sfatul meu ar fi să o estompați în machiaj pentru a intensifica efectul fumuriu.

Este foarte ușor de realizat așa că, dacă încă nu ați purtat un astfel de machiaj, vă invit să-l încercați. Preferatele mele sunt smokey-ul maro și cel vișiniu.

Spor la machiaj, dragele noastre!

Andra Popescu, make-up artist

https://www.facebook.com/AndraMakeupArtist

 

un comentariu

Nicoleta Poteras / 09.10.2015 20:15

:* :* :*

Comenteaza