Cum să crești prețurile la machiaj?

Scris in HOW TO

21
Feb
LDM_banner_blog

Nu de puține ori am primit e-mail-uri de la makeup artiști care ne cer sfaturi în legătură cu prețurile la machiaj; Când este bine să cresc prețurile?, Cu cât pot crește prețurile? sau Cum îmi dau seama dacă pot crește prețurile?.

Deși considerat un subiect tabu de foarte multe persoane, fiecare makeup artist care profesează se lovește la un moment dat de această întrebare și trebuie să ia o decizie care să fie în același timp în avantajul propriu, dar și al clientului.

Pentru cei mai mulți artiști, pasiunea pentru machiaj s-a transformat în meserie full time. Din acest motiv, nu putem neglija costurile implicate și profitul obținut.

De ce trebuie să ții cont atunci când vrei să mărești prețurile la machiaj?

  1. Zona geografică. Dacă locuiești într-un oraș mare, dezvoltat, poți avea un preț mai ridicat la machiaj decât dacă locuiești într-un oraș mic (de exemplu, sub 20.000 locuitori).
  2. Desfășurarea activității. Locul unde machiezi este foate important, deoarece poate implica multe costuri mari, care te pot ajuta sau impiedica să ai profit generos la sfârșit de lună. Dacă activezi într-un salon din centrul orașului, automat chiria ta este mai mare, cheltuielile sunt mai mari, prin urmare prețul machiajului se poate stabili în funcție de acestea. Pe de altă parte, dacă machiezi acasă, nu ai la fel de multe cheltuieli extra.
  3. Experiența. Timpul și cursurile absolvite sunt investiții. Așa că nu trebuie să îți fie în niciun fel rușine să crești prețurile la machiaj, încât să ai profit în urma investițiilor făcute. Dacă ai urmat cursuri naționale/ internaționale, serviciul oferit clientelor tale s-a îmbunătățit, atfel și prețul poate crește.
  4. Produsele folosite. Cu siguranță un factor important în alegerea prețului corect pentru machiaj! Dacă produsele pe care le folosești pentru cliente sunt de tip drug store nu vei putea cere un preț mare la machiaj. Însă dacă în trusa ta adaugi produse high end, mai calitative în care ai investit o sumă mai mare, atunci poți crește cu ușurință și prețul unui machiaj.
  5. Cererea. Poți crește prețul la machiaj și în funcție de popularitatea ta. Odată cu timpul și experiența, îți vei da seama cât ești de selectiv/ă și ce clientelă îți dorești.

Folosește acești indicatori, dar nu pentru a te limita, ci pentru a lua o decizie corectă în alegerea prețului potrivit pentru serviciile tale!

Lasă-ne un comentariu cu părerea ta despre cum să îți crești prețurile la machiaj sau ce situații ai întâmpinat pe acest subiect!

Vezi și:

Articol: Tu cum câștigi bani din meseria de makeup artist?
Articol: Promovare, profit și clienți în industria beauty

nu sunt comentarii

Comenteaza